Založ si blog

ostrov bytia v kozme; Antisebavedomie

Nikdy neprestávam žasnúť nad tým, že človek nie je ničotný. Že človek pri pohľade na zvrchovanú ničotu vesmíru nepadne na kolená a nespácha sebevraždu. Masovú sebevraždu pospolitého ľudu, ktorý je ´celý svoj´. V opačnom nie smere, ale poradí, v ktorom sa uberá jeho ´vedomie´. Vedomie a antivedomie. Antisebavedomie. Antivedomie seba, ktorého ´zmysel´ život ešte len dostane. Zmysel, ktorého života ešte len príde ako ´čas´, ktorého koniec je začiatkom. Mojím sebavedomím sa končí ´kozmos´, a  každý človek by si mal byť toho vedomí. Mal by si byť vedomí ´seba´. A v neposlednom rade ´kozmu´, v ´sebe´. To by si myslím mohol byť onen ´dôvod´ nato, že sa pred kozmom jeden človek nezosype nato, že sa nezosype celkovo, v tom zmysle, v ktorom jeho existencia nadobúda ešte len   na zmysle, a na vedomí, v ktorom sa ukazuje, že ´žije´. Lebo žiť mu nerobí starosti. Lebo byť mu nerobí starosti, len ten zmysel toho ´bytia´, v celku, ktorého každý moment, v ktorom vyvodzuje moc svoje posledné konsekvencie, alebo inými slovami konečné dôsledky ho tak trochu trápi. Dáva si na čas, lebo na náhode, že sa niečo stane nebude, od toho momentu, v ktorom sa nájde ´lipnúť´.  Predsa len je východiskom, v procese, s ktorého nevidí ´cestu von´. Predsa mu by asi bolo treba dať šancu prekopať si cestu von.

Antisebavedomie, ktorého prostriedkom je jej nový výraz. Nie je to snáď skrze ten prostriedok, v ktorom on sebavedomie vôbec môže mať!? Chcieť poznať sebavedomie ´bezprostredne´ lebo z vnútra sa ono poznať nedá a dá sa len poznať zvonku. Preto chodí a obychtkáva svoje sebavedomie ako kusy kozmického ´prostredia´. Tak ako keby chodil medzi kusmi vonkajšieho sveta ´kozmu´, do ktorého sa prekopal.

Štruktúra  stratenej existencie v kozme zabudol dodať. Stratená existencia je totiž ´širokým pojmom´ Ľuboš, ale ber to tak, že aj keď ten pojem je široký nejde o dojmovú halucináciu. Nepodliehaš dojmu ako podliehaš pojmu, ale? Pojmová štruktúra jazyka, ktorý je systémom? Hovoríme o nejakom ´pojmovo štrukturovanom systéme´? Jazyk ako pojmovo štrukturovaný systém, ktorého systematičnosť sa dá kategoricky rozlišovať?Jazyk, ktorý tento systém tvorí je ´štrukturovaný pojmovo´ má ´pojmovo systemická štruktúru´. To by bol záver štrukturalizmu, alebo teda aspoň nejaký jeho hrubý ´obrys´. V jazyku sa dá opísať, v pojmoch všetko čo dochádza vedomia, alebo všetko, v čom človek k vedomiu dochádza. Na vedomie, v ktorého ´štruktúre´ človek prichádza k slovu, ktoré je vedomím jazyka, lebo je vedomím ´pojmovým´. Sebavedomím ´pojmovým´.  Jazyk je štruktúra zostrojená s pojmov,a pojmy sú utvorené zo slov. Presnejšie povedané s ich významov. S  pojmových štruktúr významov slov.

 

Když bohové vyslyší volání: konzervativně revoluční potenciál black metalu

07.05.2018

Black Metal: European roots & musical extremities. — London: Black Front Press, 2012. Autorka: Olena Semenjaka Národní univerzita „Kyjevsko-mohyljanská akademie“ I. Black metal: subkultura nebo kontrakultura? Metodologické základy šetření Black metal sdílí osud všech značně složitých a mnohostranných jevů, překračujících úzkou žánrovou identitu, a podobně jako [...]

Fu. .k the whorld-Operation WWolf

25.03.2018

https://www.youtube.com/watch?v=IdVkxphnZL4

Prekariát – spoločenská trieda v utváraní

20.02.2018

Prinášame rozhovor s britským ekonómom Guyom Standingom, ktorý vyšiel na A2larm. Guy Standing je členom vedenia organizácie BIEN (Basic Income Earth Network), autorom kníh The Precariat (2011) a A Precariat Charter (2014). V rozhovore predstavuje zmeny v sociálno-triednej štruktúre post-klasického kapitalizmu, prehlbovanie rozporov medzi kapitalizmom a občianskou spoločnosťou, čo [...]

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

kristchortura

..radšej zomrieť v tom triednom nerovnom boji divokom ako byť ekonomickým otrokom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,663
Celková čítanosť: 1753568x
Priemerná čítanosť článkov: 1054x

Autor blogu