Založ si blog

tota-lita

ČO JE TO TOTALITA?
-Kevin Tucker

Je to veľké množstvo zvyškov nebezpečných a potencionálne smrtiacich chemikálií vo vnútri tvojich tukových buniek. Si to ty, keď sedíš vo vnútri a zapínaš televíziu alebo počítač, zatiaľ čo vonku je prekrásny deň. Si to ty, keď z depresie nakupuješ. Je to pocit prázdnoty. Sú to tvoje obavy, že požiar môže zničiť všetky tvoje veci a sú to tvoje plány, keď sa pokúšaš zobrať ich so sebou. Je to myšlienka, ktorá ťa prehovára na diétu. Je to ten nadbytočný tuk na tvojom tele. Je to bolesť hlavy, ktorá nechce odísť. Je to krvácanie v tvojich črevách od dlhoročného užívania liekov na zmiernenie bolesti. Sú to vrodené chyby tvojich detí. Je to tvoj vrah, keď zomrieš pri autonehode. Je to tvoj spasiteľ, ktorý sa namiesto teba pokúša vyplniť tvoj pocit prázdnoty. Je to tvoj syndróm karpálneho kanála. Je to tvoj tumor. Je to tvoja drahá rakva a pohrebné šaty. Sú to tabletky, ktoré berieš, keď potrebuješ vypnúť. Je to buldozér, ktorý zničil lesy tebe tak dobre známe. Je to vysoký mrakodrap, kvôli ktorému sa navždy cítiš byť malý a bezmocný. Je to tvoj šéf. Je to minimálna mzda, je to maximálna mzda.
Je to tvoje väzenie, niekedy s mrežami, niekedy bez nich. Sú to všetky tvoje obavy a strach. Je to niečo, čo ťa nenechá v noci zaspať. Je to zámok na tvojich dverách. Je to náboj v tvojej zbrani. Je to tvoja slučka a tvoja kravata. Je to tá vec, ktorú nechceš urobiť, ale máš pocit, že musíš. Je to nastavené druhé líce. Je to chladné rameno. Je to reklama, ktorá ti hovorí, že internet ti poskytne lásku. Je to ten nový prístroj, o ktorom si nevedel, že existuje, a bez ktorého nemôžeš žiť. Je to chudoba. Je to nerovnosť. Je to ekonómia štýlu ‘utop sa alebo plávaj’. Je to tá vec, ktorá ťa kategorizovala. Zabránilo ti to robiť veci, ktoré chceš robiť. Je to niečo, čo ťa robí závistlivou. Je to tvoja nenávisť. Je to tvoja láska. Sú to tvoje preháňadlá, o ktorých si myslíš, že sú nejaké zvláštne. Je to tvoja zovretá päsť. Je to tvoj slzný plyn.
Je to polícia. Je to obušok. Je to protestujúci a médiá, ktoré ti hovoria, aby si mu nenačúval. Je to korporácia, ktorá pre teba denne vytvára novú pravdu, aby si vedela sebaisto nakupovať to čo oni vyrobia. Je to zlatá hviezda, ktorú si dostala v škôlke. Je to jednotka, ktorú si dostala na strednej škole. Je to tvoj diplom z vysokej školy. Je to tvoja výplata. Je to tvoj terapeut. Je to faktúra za lieky, ktoré si kúpila, aby ‘napravili tvoj mozog’.
Je to bolesť vo tvojom chrbte. Sú to tvoje napuchnuté kolená. Je to tvoj zhoršujúci sa zrak kvôli neustálemu žiareniu svetiel v našich inštitúciách. Je to strata tvojho sluchu. Je to ten ‘biely šum’, z ktorého sa ideš zblázniť. Je to tvoj adrenalín. Sú to tvoje slzy, ktoré sa skotúľajú po tvojej tvári, keď vidíš nejaký smutný film. Je to tvoja dychtivosť po dramatickej romantike so šťastným koncom. Je to tvoja chuť na sex. Je to objektivizovaná žena, a bezmocný muž. Je to násilník. Je to vrah. Je to zlodej. Je to špekulant. Je to robotník. Je to mŕtvy organizátor odborov.
Je to vojak, ktorý je ochotný zabíjať a zomrieť pre lacnú ropu. Sú to obete vlády rozrušenej nad nevôľou nasledovať jej proklamovaný spôsob života. Je to povesený aktivista, ktorý hovoril, že nechcú byť zabíjaní pre zisky. Je to gumený projektyl. Je to slzný plyn. Sú to vyhubené druhy. Je to zomierajúci svet. Je to znečistený vzduch. Je to nakazená voda. Je to nehoda v jadrovej elektrárni. Je to rozliata ropa. Je to trhlina v ropovode. Sú to brzdy, ktoré prestali fungovať. Je to rozplývajúca sa biodiverzita. Je to patentované semienko. Je to farmár alebo farmárka, ktorí sa zabíjajú pesticídmi, ktoré mali uľahčiť ich život. Je to bezpečnostný pás, ktorý ťa ťažko zranil, ale nezabil ťa úplne. Je to krv kvapkajúca z rany spôsobenej v práci, ktorú si nemôžeš dovoliť nechať zahojiť. Je to betón pod tvojimi nohami. Sú to schody, na ktorých si spadla. Je to vlak, ktorý sa vykoľajil. Je to lietadlo, ktoré vybuchlo. Je to loď, ktorá sa potopila. Je to chlast, ktorý piješ, aby si na to všetko zabudla. Je to tvoje utrpenie. Je to tvoj svet.
Pre teba je to všetkým. Je to civilizovaná existencia a postoj, ktorý ju udržiava. Je to niečo, kvôli čomu sa ti devastácia nezdá byť až taká šokujúca. Prežiješ tak ďalší deň. Otupí ťa to v noci. Dáva ti to nočné mory, dáva ti to sny. Je to tvoj pocit, že máš málo, že si nedosiahla to čo by si mohla. Je to tvoja túžba mať dieťa, aby ťa naplnilo. Sú to fyzické i duševné prekážky civilizovaného života. Je to civilizácia a stala sa tebou. Je to postoj. Je to moc. Je fyzicky spevnená, aby zablokovala realitu svojej bezmocnosti odlákaním ľudskej existencie od prírodného sveta. Je to pocit nadradenosti, ktorý poskytuje dôvod pre ničenie všetkého ostatného. Je to neprirodzené. Spadne to, ale spadneš ty s tým? Je to osobné a je to individuálne. Vieme to poraziť a jej porážka je potrebná pre naše oslobodenie, ako aj pre všetko ostatné, čo si ľudský druh predsavzal dobyť a ovládnuť. Sloboda je len o jednu myšlienku ďalej. Osloboď svoju myseľ a tvoje telo bude nasledovať.

Když bohové vyslyší volání: konzervativně revoluční potenciál black metalu

07.05.2018

Black Metal: European roots & musical extremities. — London: Black Front Press, 2012. Autorka: Olena Semenjaka Národní univerzita „Kyjevsko-mohyljanská akademie“ I. Black metal: subkultura nebo kontrakultura? Metodologické základy šetření Black metal sdílí osud všech značně složitých a mnohostranných jevů, překračujících úzkou žánrovou identitu, a podobně jako [...]

Fu. .k the whorld-Operation WWolf

25.03.2018

https://www.youtube.com/watch?v=IdVkxphnZL4

Prekariát – spoločenská trieda v utváraní

20.02.2018

Prinášame rozhovor s britským ekonómom Guyom Standingom, ktorý vyšiel na A2larm. Guy Standing je členom vedenia organizácie BIEN (Basic Income Earth Network), autorom kníh The Precariat (2011) a A Precariat Charter (2014). V rozhovore predstavuje zmeny v sociálno-triednej štruktúre post-klasického kapitalizmu, prehlbovanie rozporov medzi kapitalizmom a občianskou spoločnosťou, čo [...]

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

kristchortura

..radšej zomrieť v tom triednom nerovnom boji divokom ako byť ekonomickým otrokom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,663
Celková čítanosť: 1760693x
Priemerná čítanosť článkov: 1059x

Autor blogu