Založ si blog

kvlt bm

dobrý pán dôchodca v presu.

MOC = ENERGIE (z ř. ENERGEO = účinnost, působivost)=jazyk /energeia/ Ako vysvetluje Cassirer jazyk je nie dielom, ale energiou. Nie je naším  spoločným dielom, ale energiou. Našou spoločnou?

Ako reč

? A prísť o reč znamená prísť o energiu

? Tu by sa trebalo pýtať, že čo bolo skôr či jazyk, alebo reč. Ovšem to myslím kto som je rečového druhu pokiaľ sa to deje ´v´ reči. Jazyk je ten externý systém, ktorý do toho čo človek myslí v reči dáva ´energiu´.

možno sa mýlim lebo len sa dohadujem.

ta obálka zcela koresponduje s vizí svaté Hildegardy (stromy rostou z nebe do kořene;

by mne zajímalo, co se v té knize píše o religiu black metalu, tedy o jeho žánrově ideovém

vymezení;

snáď tu niečo nájdeš

http://queenmobs.com/2014/11/interview-on-black-metal-theory-dominik-irtenkauf-interviews-edia-connole/

http://helvetejournal.org/forthcoming/issue-4-politics-and-black-metal-call-for-proposals/

čo môjho textu sa týka som zvedavý na tvoje slovo do bitky.

Pozdravuj Honzu odo mňa srdečne ak ho niekde zastihneš, a keď ti k tomu black metalu niečo napadne rád budem-žánrově ideovémvymezení;to je presne to o čom som myslel-keď HC je kategóriou štýlovou tak black metal je ňou úplne definitívne, a tiež ide nad hudobný rámec-ja to vidím tak, že kým HC je skôr o takom solidárnom a humánnom-keď má ten podtón sociálneho protestu-a tiež tú nespútanú nefalšovanosť ´vzbury a protestu´
potom black metal má svoju nefalšovanosť vo vymedzovaní sa od spoločnosti ako takej-to myslím ako mimo je formatívneho a normatívneho vplyvu-ten posun hodnotový by som hľadal v black metale týmto smerom, ktorým sa odkláňa od spoločenských konvecnií a lipne na tradíciách. Spoločenské konvencie sú relatívne mladé ako aj doba pokiaľ v nej žiješ a držíš krok, ale tradície sú staršieho data a prevyšuju túto ´hodnotovú normalitu´  a ´krivku´, ktorej charakter je normatívny–teda konvenčný-black metal svojím hodnotovým rozvrhom ďaleko hlavne vzhľadom k času presahuje ´bezprostrednú dobu´ a ´prítomnosť´ a siaha skutočne k tým koreńom niekde v nebesách pod nimi.

Ako keď si prejdeš veci na tých linkách najdeś  tam odkazy na rôzne formy ideologického pozadia tejto hudby a hlavne to, že ´black-metalový´ interpréti sa cítia ako zástanci určitých ´pravých´ hodnôt. Pravých v tom zmysle, že hodnoty dneška sú ´superficiálne´, že pravé je tradičné–to je myslím základná osa, ale isté je, že všetko sa vyvíja-tak ako stvorenie nie je tvorené od smrti-ale od života-tvoriť znamená žiť-zomierať je opakom-stvorenie z definície popiera smrť-teda popiera v tom zmysle, źe čo žije to ´stvára´. Je to ako keď niekto nemôže povedať, žeby ho stvorila smrť, žeby od smrti ´bol´, ale každý predpokladá ´život´. Život je predsudkom smrti. Je to, ale tak aj zo stvorením?

Hodnotové pozadie má hudba ak ju definujeś ako Štýlovú kategóriu v o všetkom s čoho nejakým spôsobom ćerpá-ak je to téma ekológie tak odtiaľ, keď politiky tak odtiaľ, keď ´zmyslu života, alebo etiky´ tak odtiaľ—

Určite by som spomenul textovú stránku-texty v pravom black metale-/teda kvlt-involve icy, impenetrable production, black-and-white cover art, and concepts drawn from black magic, pagan myths or out-and-out nihilism. / sú definované tradicionalizmom-mágia, pohanstvo, les,príroda, potom smrť a záhrobie. K tomu patrí teatralita -teda corpse  paint-čo zase je poukazom na smrť, a tiež ´autoritu smrti´. Ovšem v hre re je tiež satanizmus, nihilizmus, deštrukcia, a zánik ako forma expresie.

Všetko to upomína na realitu, často aj takú aká je dávnou minulosťou. Bojovníci legendárny, a hnev voči kresťanstvu–black metal sa svojou symbolikou a ikonografiou vymedzeje voči kresťanstvu-ako číra negativita-a priama blasfémia-na všetko kresťanské sa útočí a vedie frontálny útok–vykoreniť židovskú ´vieru´ a vykoreniť to čo nie je európske pôvodom čo je z Izraela, alebo inde–útok na spoločnosť, ktorá stráca pod nohami pôdu, ktorá je nesvojprávna v zmysle hlúpa-podobne ako Shandor la Vey-aj black metal oslavuje skôr hodnoty zakorené v sile ducha a tela ako slabosť a velebenie utrpenia.  Aj keď otázka utrpenia je sporná tu ako všade inde. Trpieť je na jednej strane prínos, a bolesť a deštrukcia sú pôvodné sily-/Shining-otváranie žíl/ , ale na druhú stranu sa slabosť s ubolenými a trrpiacimi nevykladá ako najvyššia hodnota, trpieť v pravom zmysle slova je tiež o stanovení hodnotového rámca-pravý tu znamená si myslím toľko čo pôvodný. Čo je nám vlastné je nám drahé. Ak je nám vlastné utrpenie tak aj utrpenie je nám drahé.

krs.

Když bohové vyslyší volání: konzervativně revoluční potenciál black metalu

07.05.2018

Black Metal: European roots & musical extremities. — London: Black Front Press, 2012. Autorka: Olena Semenjaka Národní univerzita „Kyjevsko-mohyljanská akademie“ I. Black metal: subkultura nebo kontrakultura? Metodologické základy šetření Black metal sdílí osud všech značně složitých a mnohostranných jevů, překračujících úzkou žánrovou identitu, a podobně jako [...]

Fu. .k the whorld-Operation WWolf

25.03.2018

https://www.youtube.com/watch?v=IdVkxphnZL4

Prekariát – spoločenská trieda v utváraní

20.02.2018

Prinášame rozhovor s britským ekonómom Guyom Standingom, ktorý vyšiel na A2larm. Guy Standing je členom vedenia organizácie BIEN (Basic Income Earth Network), autorom kníh The Precariat (2011) a A Precariat Charter (2014). V rozhovore predstavuje zmeny v sociálno-triednej štruktúre post-klasického kapitalizmu, prehlbovanie rozporov medzi kapitalizmom a občianskou spoločnosťou, čo [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

kristchortura

..radšej zomrieť v tom triednom nerovnom boji divokom ako byť ekonomickým otrokom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,663
Celková čítanosť: 1762946x
Priemerná čítanosť článkov: 1060x

Autor blogu