Založ si blog

multi-kulti médium je správou?

Aký je rozdiel medzi mnou a sebou. Aký je rozdiel medzi tým, že som a tým, že byť musím?

Automat

a u tomat.

Asi mám rád toho schizofrenického slova ´ zmysel ´. Zmysel, ktorý mi život ináč nedáva. Je ženou kýženou ženou tak prečo by mi zmysel aj dávať mal? Žena mi nedala nikdy nič, ale vzala vždy všetko. Tak sa chová ´život´ je isté, že takto sa život chová. Napokon sa od života ani nič lepšie nedalo čakať ako toto ´chovanie´, ktoré si vyprosím. Ovšem teda vyprosiť si všetko chovanie a potom sa asi zabiť sám od seba. Sám od seba sa zabiť aby sa nepovedalo, že za málo, že sa stalo sa.

 

Tak to je práve, že za málo sa stalo. Všetko sa stalo opakovane a vždy od znova sa udeje. Bezpredmenté. Konvenčné výkriky z duše. Duša zrejme nevonia príliš vábne a preto sa hodnotí kladne nie záporne. Vzorne sa postaví osudu, ktorý nepozná. Ani kameň úrazu, ktorým je nuda. Vláda a nuda. Zavládla ako pravá podstata človeka, ktorého jednotkou myslenia je ´pojem´. On sám, ktorým je svojou jednotkou myslenia. Myslí teda je pojem. Horizont sa uberá po svojom od toho som nie ja tu aby som videl, že sa budúcnosť nedá odlíšiť od prítomnosti a minulosti. Horizont je môj front 242. A nevedomie je moja tabula rasa. Klíma automatu povinnosti, ktorý z nutnosti sa dokáže ´uvedomovať´. Ale to je sebaklam. Ako Čioran povedal je ´poznanie´ teda ´sebapoznanie´, alebo ´sebauvedomenie´ je toľko čo rozpor sám o sebe teda sebaklam.
Je to zrejme preto tak, že ´subjekt´ nedokáže svoju ´subjektivitu´ dokazovať. Nedokazujem zo subjektu, že som subjekt. Každé vedomie je mierou objektivity ak je vôbec niečím do takej miery, že sa subjektívne nedá vyjadriť v čistých obsahových formách.
Moja čistá forma nemá obsah. Ak obsah má už nie je čistá. To je ako oxymoron niečo ako ´čistá špina´.

Teda vieme o kom je reč. Reč je vždy o tej, ktorá sa bude do tej reči tlačiť za každých okolností. Aj keby sa jej huba odula ako balón ju bude mať plnú, že z nej výde všetko na tento svet čo kedy sa dalo povedať.

Takto sa zmyslom reči vlastne ani nedeje v poukaze k činom ´slovo´, ale môže sa. Ak človek činy berie ´doslova´. Povedzme, že človek ide a niekoho zabije a je to čin, ktorý je doslovný v tom zmysle, že nemá realitu, ktorú by od tejto skúsenosti bolo možné odvrátiť, že nastolí ´nezvratnú realitu´. Slovo sa dokázať síce nedá, ale pravdu, ktorú človek vidí môže ´uzátvorkovať´. Ide o filozofické spisy. A nepokúšaj sa ma ty nymfa z inferna presviedčať o svojej ´pohlavnej inteligencii´ tej som si užil až dosť. Ak niekto svoju inteligenciu meria svojím pohlavým to už niečo o jeho inteligencii svedčí.

Život pudu, ktorý formálne svedomie relazivizuje, ktorý relativizuje, že nie je čo relativizovať. To je obecný názor, ale pokiaľ sa ´uvedomenia´ týka sme videli, že je celkom vecoíu relativity. Že žiadne uvedomenie v absolútnom zmysle slova neexistuje, lebo neexistuje žiadne ´absolútne poznanie´, ktoré by vôbec dávalo zmysel. Zmyslom poznania nie je absolútno. Byť je možno vlastné tomu kto je od seba sám. Ale mne ako sa poznám nie je ´bytie´ zverené do rúk. A nemám na bytie patent, lebo som pacient prírody. A keď ma moja príroda opustí tak sa pacient zabije. Vezme si život, ktorý pretrpel na prahu bolesti. Na prahu duševnej bolesti. Veď čo iného za zvesti sa potom donesú do budúcna o známom pacientovi od prírody? Tak ako Čiorana pochopil Nietzsché. Človek pacient od prírody, ktorý sa uvedomuje do ´seba´. Ale keď sa uvedomuje do seba ako sa dokáže uvedomovať zo seba? To je v pravde jeden pohyb, ktorým sa človek poznáva spätne už dopredu.

 

A napokon aby som neklamal ani Kantovi by som musel povedať, že všetky súdy apriori sú vedomím izolované stavy.Multimédium, žeby bolo správou?

Když bohové vyslyší volání: konzervativně revoluční potenciál black metalu

07.05.2018

Black Metal: European roots & musical extremities. — London: Black Front Press, 2012. Autorka: Olena Semenjaka Národní univerzita „Kyjevsko-mohyljanská akademie“ I. Black metal: subkultura nebo kontrakultura? Metodologické základy šetření Black metal sdílí osud všech značně složitých a mnohostranných jevů, překračujících úzkou žánrovou identitu, a podobně jako [...]

Fu. .k the whorld-Operation WWolf

25.03.2018

https://www.youtube.com/watch?v=IdVkxphnZL4

Prekariát – spoločenská trieda v utváraní

20.02.2018

Prinášame rozhovor s britským ekonómom Guyom Standingom, ktorý vyšiel na A2larm. Guy Standing je členom vedenia organizácie BIEN (Basic Income Earth Network), autorom kníh The Precariat (2011) a A Precariat Charter (2014). V rozhovore predstavuje zmeny v sociálno-triednej štruktúre post-klasického kapitalizmu, prehlbovanie rozporov medzi kapitalizmom a občianskou spoločnosťou, čo [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

kristchortura

..radšej zomrieť v tom triednom nerovnom boji divokom ako byť ekonomickým otrokom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,663
Celková čítanosť: 1760060x
Priemerná čítanosť článkov: 1058x

Autor blogu