Založ si blog

meno všetkého vedomia


Experiment, ktorého bol človek strojcom nevyšiel. Človek, ktorý experimentoval , ktorého svedkom experimentu nebol nikto iný ako on sám. Zo slušnosti nepovie, že to nebol nikto druhý, lebo bez toho aby bol jeden dvoma by nebol ani druhý nohami na Zemi už tu a teraz oboma. Asi si skúsim ´pustiť´ hudbu. Púšťať si hudbu ako si púšťať žilou. Tú si vieš otvoriť a ako kľúč ti poslúži nôž. Právom vedľa, alebo na mieste ´povolania´. Červ,ktorého bytie sa točí okolo ´povinností´.

S traumou na kolenách sám pozerám do budúcnosti hudby, alebo do hudby budúcnosti. Prichádzam do styku, s vonkajším svetom,v ktorom som? Ako je možné byť vo vonkajšom svete,ale nebyť ´mimo seba´?

Nikdy,  s určitosťou nepovedal, žeby povedal, s určitosťou ´čokoľvek´,žeby povedal, že každé slovo, ktoré ´vypusti´ ho prišlo draho, a draho, že zaplatil. Nikdy nemáš ďaleko´, k sebe, ku koncu, ktorého začiatkom sa ´uvedomil´.  A? S tým vedomím, že prichádza do kontaktu , s realitou, ktorá je mi ukradnutá, že je cestou, ktorá je zabudnutá,že je kupodivu ´vecou´, od ktorej sas tu človek ´hľadá´. Ten kto hľadá vraj nájde, ale musí hľadať len, že takú ako sebe podobnú. To ona ti je podobná. U takej asi zostať by nebolelo až toľko ako ´ísť ďalej´ zo životom, ktorý je ´inde´. Keby život bol býval inde kde ďalej by chodil? Na tom ešte nič nebude, ale že ten život má koniec..meno všetkého uvedomovania, uvedomovania si ´seba´. Ale ´racio´ o sebe nevie teda sa ani ´neuvedomuje´? Čo len myslel tým ´absurdne racionálnym´, keď sa nevie racio ani uvedomiť ako ´racio´? Ako aby sa otázka položila ešte presnejšie … je vedomie pri vedomí? Asi ťažko keď rečové chovanie teda všetko ľudské chovanie je to najzabudnutejšie chovanie vôbec. Keď žena napríklad ale nezavrie ústa by tomu človek mal byť len rád, lebo o sebe vskuse zabúda. To aby z nej náhodou neubudlo, teda podľa tejto logiky sa ´riadi´. Aby z nej neubudlo teda aby sa zbavovala seba konaním. Teda aby sa seba konaním nezbavovala. A nezbavuje sa konaním, lebo podľa ´všetkého´je konanie len zámienkou, ktorého toho ´úmyslu´,ktorého toho ´motívu´. Motív to koniec koncov nie je nič iné ako ´úmysel´. Neúmyselné znamená nemotivované. Nie je úmysel to ako keby nebol motív. 

Morbital, ktorým obieha ´smrť´, ktorá je ešte mlADÁ. dÁ, ALE smrť mladá? Meno všetkému ´vedomiu´ seba, ktoré nesie meno vedomia ´seba´? A na moment, s ktorého príde reč na JEDNO slovo, na ktoré reč počúva, na ktoré príde ´čas´.

´

Když bohové vyslyší volání: konzervativně revoluční potenciál black metalu

07.05.2018

Black Metal: European roots & musical extremities. — London: Black Front Press, 2012. Autorka: Olena Semenjaka Národní univerzita „Kyjevsko-mohyljanská akademie“ I. Black metal: subkultura nebo kontrakultura? Metodologické základy šetření Black metal sdílí osud všech značně složitých a mnohostranných jevů, překračujících úzkou žánrovou identitu, a podobně jako [...]

Fu. .k the whorld-Operation WWolf

25.03.2018

https://www.youtube.com/watch?v=IdVkxphnZL4

Prekariát – spoločenská trieda v utváraní

20.02.2018

Prinášame rozhovor s britským ekonómom Guyom Standingom, ktorý vyšiel na A2larm. Guy Standing je členom vedenia organizácie BIEN (Basic Income Earth Network), autorom kníh The Precariat (2011) a A Precariat Charter (2014). V rozhovore predstavuje zmeny v sociálno-triednej štruktúre post-klasického kapitalizmu, prehlbovanie rozporov medzi kapitalizmom a občianskou spoločnosťou, čo [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

kristchortura

..radšej zomrieť v tom triednom nerovnom boji divokom ako byť ekonomickým otrokom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,663
Celková čítanosť: 1767949x
Priemerná čítanosť článkov: 1063x

Autor blogu