Založ si blog

Potrebuje Slovensko Kotlebu, alebo rozprávky o nacionalizme. . .

Potrebuje Slovensko Kotlebu, alebo rozprávky o nacionalizme…

 

Prv než sa pustite do čítanie tohto blogu, urobte si pohodlie. Nalejte si pivo, džús…alebo inú limonádu (alkoholici nech si kľudne dajú pul deco aj dva) vyložte si nohy na stôl, ale ešte pred tým si skontrolujte stav vašich financií v peňaženke a na účte. Urobené? Tak, keď ste sa teraz dali do pohody, kombináciou svojho obľúbeného drinku a zistením, že tento mesiac to bude s platením účtov opäť len LTT, môžete začať s čítaním.

 To prečo som sa rozhodol napísať tieto riadky sa dozviete na záver. Ak ovšem nepodľahnete nutkaniu komentovať niečo čo ste poriadne neprečítali a stačil vám len nadpis a vy ste už mali vo všetkom úplne jasno 😀 

 Na úvod poučka – NACIONALIZMUS (aby nedošlo k omylu uvádzam zdroj wikipedia – len kuwa dúfam, že sa nenachádza na Smatanovom zozname zakázaných zdrojov a inej nebezpečnej literatúry 😀 )

Samotný pojem nacionalizmu je relatívne mladý a pravdepodobne ho prvýkrát použil v 18. storočí Johann Gottfried von Herder. V skutočnosti je však nacionalizmus starý ako ľudstvo samo. Už od prvých historických zmienok môžeme sledovať nepretržitú snahu ľudí zoskupovať sa na rôznych úrovniach vývoja /rod, kmeň, národ/ do spoločenstiev s rovnakými resp. príbuzným prvkami. Boli to predovšetkým spoločný jazyk, etnická príbuznosť, identický historický vývoj, tradícia, osobitný typ kultúry, kolektívne vedomie, či územie. Z toho vyplývalo aj politické a hospodárske pôsobenie národných spoločenstiev v určitom geografickom priestore. Nacionalizmus súčasne nemožno definovať iba z jedného dejinného príkladu – napr. vývoj západoeurópskych národov, v skutočnosti musíme sledovať osobitý vývoj nacionalizmu slovanských, germánskych resp. arabských národov a pod. Nacionalizmus sa objavuje v dejinách ľudstva v rôznych niekedy aj navzájom protirečivých formách (napr. konzervatívny, ľavicový). Jedna forma nacionalizmu ustúpi do úzadia a zrodí sa nová. V každom prípade nacionalizmus aj na začiatku 21. storočia patrí medzi hlavné ideológie dejinného pohybu.

 A teraz k jadru veci a problému : zámerne som v citovanej poučke zvýraznil nasledujúce slová a slovné zvraty a ku každému z nich pridám zopár mojich obyčajných postrehov, ku ktorým som dospel nie svojou vlastnou hlavou, ale tým čo v tej hlave mám.

Relatívne mladý : mám 44 rokov. Som relatívne mladý, alebo relatívne starý? V konečnom dôsledku mám bližšie do dôchodku ako do puberty. V skutočnosti ak sa tak pozerám na tento svet v ktorom sa vlk dohaduje s Červenou čiapočkou ako obabrú babičku o dôchodok, Snehulienka je transvestita, a Janko s Ježibabou znásilňujú Marienku mám oproti dnešnej mladej nastupujúcej generácii asi tak o 20 rokov menej než v skutočnosti mám. Rovnako to je aj s nacionalizmom. Nie je na ňom nič relatívne. Nacionalizmus je nacionalizmus a bodka ! Pre nechápavých :

  • teória (a prípadne aj politický smer), ktorá tvrdí, že príslušníci jedného národa majú právo spojiť sa a vytvoriť si suverénny národný štát
  • ideológia a politika založená na presvedčení o výnimočnosti vlastného národa, bojujúca proti cudzej nadvláde, sledujúca národné záujmy
  • ideológia, povyšujúca vlastný národ nad absolútno, zdôrazňujúca a oslavujúca národný cit
  • vlastenectvo alebo vedomie príslušnosti k istému národu

 

Ak začínate chaosiť a poniektorým sa robí demokratická pena okolo úst, šup šup naliať si ďalšie pul deco 😀 
 
Nacionalizmus starý ako ľudstvo samo: podľa mňa nacionalizmus vznikol vtedy, keď neandrtálec v jaskyni zistil, že aj v druhej jaskyni niekto býva.
Rod, kmeň, národ: Angličania, Francúzi, Nemci, Slovania a rovnako aj ľudožrúti z brazilského pralesa, ktorí si uvarili na obed misionárov, všetci do jedného sú nacionalisti a nie len oni. Ak sa hlásiš k svojmu rodu, kmeňu, národu si nacionalista. Tak prestaňte ľudom brať právo na sebaurčenie. Lebo presne kvôli tomu sú na zemi odjakživa vojny.
 Tradícia: oblievaš na Veľkonočné sviatky všetky ženy vo svojom okolí ? Alebo sa staviaš na zadné a tvrdíš, že je to pohanská tradícia a je to kresťanský sviatok. Čo už na tom, že skôr ako kresťania tú boli pohania, čo už na tom, že máš načisto domotané a nevieš čo máš na jar urobiť skôr, či upáliť Morenu, alebo ísť do kostola posvätiť prútený košík, plný pohanského jedla. Na Vianoce si zdobíš stromček ? A vieš vôbec o tom, že Vianočný stromček ti vhupol do obývačky až niekedy v 16. storočí ? Ono s tradíciami je to tak moji milí.
Pýta sa dcéra mami.
prečo keď pečieš kura odrežeš jej predok aj zadok?
Mama odpovedá – neviem aj moja mama to tak robila, jej sa opýtaj
Babka, a prečo keď pečieš kura, odrežeš jej predok aj zadok?
Babka odpovedá – neviem aj moja mama to tak robila, jej sa opýtaj
Prababka, a prečo keď pečieš kura, odrežeš jej predok aj zadok?
A prababka na to – Jaj dieťa moje, vieš ono my sme boli takí chudobní, že sme doma mali malý pekáč, a nemali sme peniaze, kúpiť si väčší.
 
Kolektívne vedomie, či územie: kolektívne vedomie ? Kolektívne územie? Kde preboha, na Slovensku? S kým s týmto rozhádaným národom? S ľuďmi, ktorí si nevedia vážiť samých seba, ktorí nepoznajú svoje vlastné limity a zabudli na svoje hodnoty? S otrokmi, ktorí podľahli mamonu, ktorí závidia jeden druhému aj nos medzi očami, s ľuďmi, ktorí si na sebe nechajú aj drevo rúbať a to len preto lebo si potrebovali, kúpiť chladničku na splátky?
Vývoj západoeurópskych, slovanských, germánskych resp. arabských národov a pod : toto je kapitola sama o sebe. Tu nestačí a ani nebude stačiť, môj osobný úsudok. Tu každému s vás odporúčam hneď po tom ako vám z hláv vyprchá to jedno, dva, tri pul deco, začať sa venovať štúdiu histórie namiesto vypisovania múdrych komentárov na facebooku. Lebo garantujem vám, že prídete na to, že nebyť nacionalizmu vo svete tak dnes nečítate tento blog, ale robíte BBQ pred jaskyňou.
Nacionalizmus aj na začiatku 21. storočia patrí medzi hlavné ideológie dejinného pohybu !!!
 
Áno dejinného pohybu. A preto prestaňte s tými rozprávkami o nacionalizme, dajte ľuďom a sami sebe slobodu. Začnite triezvo a logicky uvažovať. Lebo či sa vám to páči alebo nie, Slovensko potrebuje Kotlebu. Potrebuje facku z oboch strán. Potrebujeme sa všetci do jedného vrátiť niekam naspäť, niekam tam kde sme zišli z cesty, niekde, kde sme zanevreli na náš rod, na naše tradície, niekde tam kde máme svoje korene. Nie všetci budeme mať cestu späť rovnakú, niekoho bude kratšia a niekoho dlhšia a niektorým nepomôže ani keby cúvali do konca svojho života.
Neviem ozaj neviem s akým pozdravom sa mám s vami dnes rozlúčiť, či Na stráž, či Nestraš, či za Boha za Národ, či Česť práci, alebo len napísať jednoducho a povrchne
S pozdravom Váš Jozefo
Ozaj neviem. Jedno viem však isto. Ak sa nespamätáte Slováci, o pár desaťročí sa o vašom národe bude písať len v učebniciach aj to je otázka či vôbec.
Takže ja sa lúčim pred dnešok s pozdravom
SLOBODU NACIONALISTOM 
a ak sa Vám nepáči kľudne si nalejte ešte jedno pul deco 😀
bruder-you-killed-me-sos

Když bohové vyslyší volání: konzervativně revoluční potenciál black metalu

07.05.2018

Black Metal: European roots & musical extremities. — London: Black Front Press, 2012. Autorka: Olena Semenjaka Národní univerzita „Kyjevsko-mohyljanská akademie“ I. Black metal: subkultura nebo kontrakultura? Metodologické základy šetření Black metal sdílí osud všech značně složitých a mnohostranných jevů, překračujících úzkou žánrovou identitu, a podobně jako [...]

Fu. .k the whorld-Operation WWolf

25.03.2018

https://www.youtube.com/watch?v=IdVkxphnZL4

Prekariát – spoločenská trieda v utváraní

20.02.2018

Prinášame rozhovor s britským ekonómom Guyom Standingom, ktorý vyšiel na A2larm. Guy Standing je členom vedenia organizácie BIEN (Basic Income Earth Network), autorom kníh The Precariat (2011) a A Precariat Charter (2014). V rozhovore predstavuje zmeny v sociálno-triednej štruktúre post-klasického kapitalizmu, prehlbovanie rozporov medzi kapitalizmom a občianskou spoločnosťou, čo [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

kristchortura

..radšej zomrieť v tom triednom nerovnom boji divokom ako byť ekonomickým otrokom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,663
Celková čítanosť: 1760078x
Priemerná čítanosť článkov: 1058x

Autor blogu